Bijland

Het was rustig op de camping toen we vroeg vertrokken. Ik maakte een foto van de wanorde op het veld naast de onze. Het was geen slechte camping, maar wel een erg volle camping.
We wilden naar Villa Mondriaan in Winterswijk en wisten dat we er veel te vroeg zouden aankomen, maar fietsten in rustig tempo door het stille landschap.

We waren een uur te vroeg. Op het terras van een bakker bestelden we koffie en een broodje en bekeken of er in Nijmegen nog een hotelkamer te boeken was voor het weekend, zodat we mijn vader kunnen bezoeken. We vonden er een vlak bij het station. Omdat we nog maar zo’n 70 kilometer naar Nijmegen te fietsen hebben, besloten we om een camping bij de Rijn te zoeken.

Het Mondriaan museum is klein en heeft een kleine collectie. Voornamelijk de tekeningen uit zijn vroegste tijd vond ik mooi om te bekijken.

Om 1 uur reden we verder. Bert kreeg onderweg nog een Shimano-petje van een rijwielhandelaar. We hopen dat hij zijn hoofd er wat koel mee houdt.
Het lukt ons goed om niet oververhit te raken. We pauzeren vaker, maken fietshandschoenen en hoofd nat en drinken veel. Samen dragen we bijna vijf liter drinken. We weten nu dat warme cola niet lekker is.

Dagafstand: 78,5 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bijland

  1. Gerda zegt:

    Handig gepland zo de grotere steden voor een bezoek aan je vader! Leuk, die Mondriaan prullebak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s