Bad Nieuweschans

Op de uiterst noordelijke punt van het vaste land van Nederland is in 2002 een monument opgericht onder de naam ‘De Hemelpoort’ of ‘Poort Kaap Noord’ van kunstenaar René de Boer. Ons eerste doel van de dag was naar dat punt te fietsen. De weg er naartoe is recht en lang. Er is nauwelijks een bosje of een boom. Door de sterke wind kregen we erg het gevoel naar het einde van het land te rijden. Bij Poort Kaap Noord waren we niet de enige fietsers. Twee jongens uit Arnhem, met slechts een kleine rugzak elk, stonden enthousiast aan het begin van hun fietsvierdaagse naar het zuidelijkste puntje van het Nederlandse vaste land, niet ver van ons huis, even voorbij Kuttingen.

Met een flinke tegenwind fietsten we naar Delfzijl, waar we lunchten bij een nicht van Bert en thee dronken bij mijn oom en tante. Het was allebei heel erg gezellig. Een tegenhanger van de gezelligheid is dat we pas tegen drieën weer op de fiets zaten om verder te fietsen in de richting van Nieuw Statenzijl en verder.
Het is een mooie omgeving nadat de fabrieken en bedrijven eenmaal gepasseerd zijn. Het is landelijk en doodstil. De wegen zijn er nog steeds kaarsrecht, maar de wind was ons goed gezind.

We kwamen geen camping tegen. Pas in Nieuweschans bij het voetbalveld zagen we een bordje. We reden er naar toe, maar besloten na inspectie van het sanitair om een frisser onderkomen te zoeken. In Motel Paradiso, twee kilometer verderop, was er gelukkig nog een ruime studio vrij.

Dagafstand: 79,5 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s