Uithuizen

We hadden de camping aan de zuidkant van de stad gekozen. Een ongelukkige keuze bleek later, maar we werden van de wijs gebracht door het woord ‘stads’. Het lag bijna vijf kilometer van de stad. De vele kanaaltjes maakte het voor ons onoverzichtelijk om een perfecte weg te vinden en met een grote bocht zaten wij uiteindelijk toch nog langs de Bonkervaart in de richting van Batlehiem. Het was een mooi smal fietspad door de landerijen. De zon stond laag en kwam nauwelijks door de wolken heen.

De weervoorspelling was goed, op een zware onweersbui rond het middaguur na. We zagen de donkere lucht met langgerekte witte wolken ervoor. Wat kun je in Friesland veel lucht zien! We raceten naar Dokkum en zaten nét op tijd aan een ontbijtje in het kleine overvolle restaurant. Dokkum was de laatste stad van de Elfstedentocht, die we bezocht hebben.

Na Dokkum waren de wolken nog steeds dreigend en wisselden we telkens van windstopper en regenjas. De temperatuur is te goed om te lang met regenjas door te fietsen. Vlak voor Pieterburen barstte de bui los. We bedachten ons niet en reden zo hard mogelijk naar het dichtstbijzijnde restaurant waar we konden schuilen.

Het is grappig om door de ons bekende dorpjes te fietsen. Het is ook grappig dat we nu op een camping in Uithuizen staan. Berts geboortedorp.

Dagafstand: 94,5 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s