Leeuwarden

Het was om vier uur toen ik wakker werd en het carillon van de kerk in het stadje zeer duidelijk hoorde. Ik geloofde niet wat ik hoorde! Wie zit er nu te springen om zoveel ‘vrolijke muziek’ diep in de nacht?

Binnen een uur nadat we opgestaan waren vanmorgen, zaten we al op de fiets. We moesten nog een kaartje kopen om met de veerboot van kwart voor negen naar Stavoren te kunnen. Er waren enorm veel fietsers die de overtocht gingen maken.
Vanaf Stavoren zijn we door verschillende steden van de elfstedentocht gereden. Wij zijn geen schaatsers, maar de 11stedenzwemtocht van Olympisch kampioen Maarten van der Weijden van een maand geleden, zit erg vers in ons geheugen (doneren kan nog). Van de steden die we bezocht hebben, vinden we Harlingen het mooiste.

Vanaf Harlingen zijn we, met de wind in de rug, naar Leeuwarden gereden. Leeuwarden heeft een stadscamping op ongeveer vijf kilometer van het centrum. Toen wij er aankwamen begon het flink te regenen. We konden gelukkig een hut huren. Morgen als het droog is, kunnen we de tent opzetten en de stad verkennen.

Dagafstand: 88,5 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Leeuwarden

  1. Gerda zegt:

    Wat een geweldige reis zijn niks aan het maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s