Enkhuizen

De korte fietstocht over de dijk leek nog korter doordat ik probeerde een hoger tempo aan te houden. Er was geen reden om te stoppen, want er waren nauwelijks zijwegen van betekenis. Binnen twee uur zaten we op het leuke terras bij station Enkhuizen. Omdat het nog erg vroeg was besloten we om eerst naar het Zuiderzeemuseum te gaan voordat we naar een camping gingen.

We vonden het erg leuk in het openluchtmuseum. Het was alsof je door bestaande dorpjes liep. Er waren ingerichte huisjes en bedrijfjes. We kochten zoethout voor 30 cent. Bert kreeg voor het eerst in zijn leven zoethout. Het viel hem zwaar tegen. Hij hoeft het nooit weer. Ik vond het ook geen traktatie en dat terwijl we er als kind om schooiden bij mijn moeder. Ik wist me ook geen raad met de dradige massa in mijn mond. We hebben het weggegooid.

Nadat we onze tent hebben opgezet, liepen we naar de haven om vis en frites te eten. Het is prachtig weer aan het worden. Ik ben benieuwd of het morgen in Friesland ook nog zulk mooi weer is.

Dagafstand: 30 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s