Hoorn

Het korte stukje vanaf de camping naar het dorp waar mijn neef met zijn vrouw woont, maakte dat we al vroeg voor hun deur stonden. We hebben gezellig samen koffiegedronken en stapten daarna weer op de fiets.

Het plan van vandaag was om via het duingebied, via Schoorl en Groet weer af te buigen naar Broek op Langedijk. Het duinengebied rond Bergen aan Zee is mooi. Het enige dat je ziet is zand en lage begroeiing. Het is er tamelijk kaal. Toen we op een bankje aanschoven bij een paar mensen die er net als wij zaten te picknicken, wisten die ons te vertellen hoever de Broekerveiling nog fietsen was en wanneer het zou sluiten. We kwamen tot de conclusie dat we beter niet naar Schoorl en Groet konden gaan, omdat we anders in tijdnood zouden komen. We namen een kortere weg.

De laatste veiling van de dag was al aan de gang toen we binnenkwamen. Er werd met de museumbezoekers op de tribune een veiling per afslag geoefend, waardoor de bezoekers een beeld hadden van hoe het toegegaan moet zijn vroeger toen de veiling nog in werking was. Er werd verteld dat er ongeveer 20 boten vol groente of fruit per anderhalf uur geveild werd. Het moet bedrijvigheid zijn geweest toentertijd.
De rest van het museum was klein en meer iets voor kinderen.

Vanuit Broek op Langedijk zijn we voor zover mogelijk in een kaarsrechte lijn naar Hoorn gefietst. In de loop van de middag is de temperatuur weer opgeklommen en de zon gaan schijnen.

Dagafstand: 68 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s