Rotterdam

Wij maakten ons klaar voor vertrek en pakten op een droog moment de tent in. Door deze routinematige handelingen waren we de eerdere onweersbui en donkere wolken eigenlijk alweer vergeten, maar we waren nog maar nauwelijks op weg en de regenjassen moesten gepakt.

We reden niet via Werkendam, omdat dat over een dijk is, maar staken met het pontje over het Steurgat. Het is een klein pontje dat alleen in de zomer vaart. Het was heerlijk rustig in de Biesbosch. We genoten en het regende niet. We hadden geluk, want nog voor we aan de koffie zaten in het bezoekerscentrum, regende het alweer pijpenstelen.

In het bezoekerscentrum zochten we op internet naar een hotel in Rotterdam. Ik heb afgesproken om morgen naar mijn vader te bezoeken en dus moesten wij daar wel naar toe. Om een voor ons duistere reden waren er geen hotelkamers meer te boeken binnen redelijke prijs. We gokten erop dat het wel goed zou komen en fietsten door.

Na een kleine ronde door Dordrecht namen we de waterbus naar de overkant en vervolgden onze tocht naar Kinderdijk. Ik had me erop verheugd om daar al bellend de massa toeristen weg te jagen, maar toeristen bedenken zich wel tien keer voordat ze in dit hondenweer naar een UNESCO site gaan kijken. Maar ondanks dat ik er maar een paar toeristen opzij heb kunnen bellen, de molens blijven nog steeds bijzonder.

We kwamen erg laat en helemaal doorregend bij de Stayokay in Rotterdam aan. Zij hadden geen bed vrij, maar ik een aardige foto. Bij de Holiday Inn Express bleken de kamerprijzen bijna verdubbeld. Het blijkt het Dutch Jazz Festival te zijn.
Ook bij de camping was de prijs voor een hut 50 procent gestegen en was er maar 1 meer vrij. Ons geluk!

Dagafstand: 94 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s