Oosterhout

Het was rond acht uur toen we vertrokken. Als eerste wilden we met een veerpont de Zijpe oversteken. Het was erg stil op de weg. Aan de overkant zagen we een aanlegplaats voor een pontje, maar er lag er geen. Op de dijk, aan onze kant vroeg een vrouw die haar hond aan het uitlaten was, of we de geocache zochten. We vroegen naar de veerpont en vertelden dat we ook wel wilden weten waar de geocache was. Niet dat wij er naar op zoek waren, maar toch! De veer voer niet. We moesten over de dam. Een onvoorziene omweg.

De route van vandaag liep dwars door verschillende stadjes. Wij vinden het jammer dat veel bestaande routes vaak om plaatsen heen gaat, terwijl de structuur van steden een beeld geeft over de samenleving van de mensen in desbetreffende streek. De bouw van de huizen, het onderhoud van de openbare ruimtes en het patroon van de straten zijn erg interessant. Zodoende gingen we door Steenbergen, wat ooit een vestingstad was en reden we compleet verbouwereerd door Oudenbosch, waar we een replica van de Sint Pieterbasiliek van Rome zagen. De architect van deze basiliek was Pierre Cuypers. Het centrum van Etten-Leur was mooi en Breda vinden wij een stad met grandeur. De huizen zijn statig de pleintjes vol met vierkante terrassen.
We bestelden een Sticky Toffee Coffee en bosvruchten cheesecake op een van hen, om te overleggen waar we gingen overnachten. Door de omweg over de dam, was het tijd om een camping te zoeken.
Vijf kilometer ten noorden van Breda vonden we een minicamping. De beheerder vertelde ons dat het erg slecht weer wordt morgen. Er zijn onweersbuien verwacht. We hebben tot nu toe wel erg veel geluk met het weer, dus zou het me niet verbazen.

Dagafstand: 94 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Oosterhout

  1. Gerda zegt:

    Dat vind ik met wandelen ook vaak jammer, ik kom graag door dorpen. Sterkte morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s