Stamproy

Het was nog fris toen we even na achten op de fiets stapten op weg naar een punt waar wij onze tocht langs de Geleenbeek gingen beginnen. Het is niet de bron, de Geleenbeek ontspringt op meerdere plaatsen, maar het is wel de voor ons meest logische begin. We hebben een route uitgezocht die zo dichtbij mogelijk de beek volgt. Dat is alleen bij Spaubeek niet helemaal volgens een goed begaanbaar pad geweest.
De beek loopt tot in een meertje bij Ohé en Laak, snelweg en Julianakanaal doorkruisend.

Bij Stevensweert lunchen we bij de Hompeschemolen, wat de grootste (of hoogste) molen blijkt te zijn van het vaste land van Nederland. Vanaf hier ongeveer volgen we de zgn. Dodendraadroute of Grensroute.

De Dodendraadroute is een route die zoveel mogelijk de grens, ten tijde van WOI, volgt tussen Nederland en België. Veel zien we er nog niet van en misschien is er ook niet veel. De witte krokussen die langs de hele grens gepland zijn, zijn er natuurlijk niet. We zijn wel langs een plaats gefietst waar de situatie is nagebouwd. De witte draadgeleiders moeten welhaast op krokussen hebben geleken.

We slaan onze tent op bij Stamproy en fietsen daarna nog een tien kilometer om de honderd vol te krijgen.

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s