Via Duitsland

Het was een regenachtige tocht van Assen naar Stadskanaal door het platte Drenthe, naar tante Anje. We hebben de tent opgezet en gezellig bij haar koffie gedronken.
De volgende dag was het erg koud en om ongeveer 4 uur begon er een flinke plensbui die een uur zou duren. We stonden met z’n allen, want er waren meer fietsers, onder een viaduct te schuilen. Een mooi gezicht. Er waren opmerkelijk veel mensen op pad. Ze fietsten in grote groepen.

Münster is een fietsvriendelijke stad. Rondom het centrum ligt een groen strook. Als je je verveelt zou je er een leuk rondje kunnen fietsen. We hebben geen camping in de stad gevonden, dus hebben een kamer in een hostel in het centrum geboekt. Voor de fietsenparking moesten we verder op in de stad zijn.

Op dinsdag lijkt het toch nog mooi weer te worden. We hebben de Ems verlaten en rijden het Ruhrgebied in. Het is erg verkwikkend om door de drukte in de steden te rijden. Als een fietskoerier op flinke snelheid laveren door het verkeer.

Vlakbij Wuppertal komen wij op de Nordbahntrasse terecht, een voormalig spoortraject. Het fietste wel lekker weg zo lekker plat en het zullen ook mooie uitzichten zijn geweest, maar omdat het hartstikke mistig was hebben wij die gemist. We zouden graag met Schwebebahn willen, maar hebben gehoord dat hij niet gaat vanwege een kapotte kabel. Het is wel jammer, maar Wuppertal is architectonisch ook erg interessant. Er zijn veel Bauhaus-gebouwen te zien.

Voordat we, na ons bezoek in Wuppertal, weer op de Nordbahntrasse kwamen, fietsten we nog door het heel leuk kleine dorpje Gräfrath, waar de huizen leistenen muren en daken hadden.

We hebben veel door steden gefietst. Pas na Keulen reden we weer door de natuur. We raakten geïnspireerd door de Via Belgica, een oude Romeinse lime, die van Keulen naar Boulogne sur Mer via Meerssen gaat. Heel interessant, maar wij volgden deze niet, want bij Düren gingen wij naar Kornelimünster om over de Vennbahn verder naar huis te fietsen.

Totale afstand van onze tocht is 485 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s