Der Vennbahn

Het was druk op de Vennbahn. We hadden dat eigenlijk ook wel verwacht. Het is een prachtige route met veel uitzichten over een voormalige spoorweglijn over veengebied van de Ardennen/Eifel. 125 kilometer lang is het traject. Het begin bij Troisvierges en eindigt bij station Rothe Erde in Aken.

Een Amsterdamse fietser die een rondje Eifel/Ardennen deed, vroeg ons hoe het voelde om zo dicht bij huis te zijn. Bij het ‘nog 100 kilometerpunt naar Aken’, voelde het alsof we het zó eventjes zouden kunnen befietsen. Daarbij zag ik even over het hoofd dat het na Aken nog 20 kilometer was en we al 40 kilometer gefietst hadden vanaf Clervaux.

De camping vlak voor Monschau zag er uit als een derde rangs slecht onderhouden caravanpark, waardoor wij besloten om een hotel te zoeken in het middeleeuws stadje. We daalden af naar Monschau en hebben bij meerdere hotels geprobeerd om een overnachting te regelen, maar tevergeefs. Erg onzeker zijn we doorgefietst over de Vennbahn. We hadden ruim twee uur verdaan met het hotel zoeken en berekenden dat we pas rond middernacht thuis zouden zijn en een groot gedeelte van de rest in het donker moesten afleggen. We probeerden flink veel vaart te maken om toch het voor ons onbekende gedeelte voor zonsondergang te hebben gefietst. We ontdekten eenmaal in het donker Walheim, met een antieke trein. Dat kenden we nog niet.
Bij het stationnetje van Kornelimunster hebben we een milchkaffee gedronken en warmere kleren aangedaan, waarna we naar huis zijn gezoefd. 160 kilometer op Berts teller. 4 Landen in 1 dag.

NB. We kregen vanochtend een email van Franse spoorwegen dat de trein die we besproken hadden voor de terugreis uit Toulouse gecancelled is. We zijn blij dat we drie weken geleden besloten hebben om niet naar Spanje door te reizen, maar zelf naar huis te fietsen.

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s