Clervaux

Misschien heeft Luxemburg wel alles wat de fietser zich wenst. Er zijn mooie glooiende heuvels en door riviertjes gevormde diepe kloven met aan de ene kant een duizelingwekkende afdaling en aan de andere kant een door de haarspeldbochten slingerende klim. Er is het rivierdal van de Alzette, waar je kilometerlang ‘plat’ kunt fietsen, zelfs in de stad Luxemburg.
In de stad, trouwens, gingen we even vanaf de lager gelegen Pfaffenthal met de Panorama Elevator naar de bovenstad en terug. Met fiets en al, want de lift ruim was genoeg. Wij vinden Luxemburg een mooie stad. Het is niet groot en zeer internationaal. Er komt een bepaalde rust van de stad uit, die je uitgenodigd om te wandelen of op een terrasje zitten.

We zijn tot Clervaux gekomen. De duurste en rumoerigste camping tot nu toe. De prijs is verklaarbaar, want de camping heeft een verwarmd buitenzwembad, prima toiletgebouw, gratis WiFi en mooie veldjes. Daar is absoluut niets mis mee. De meeste tijdelijke bewoners houden echter niet van rust. Dat is jammer.

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s