Pagny sur Meuse

Het is een lieve omgeving waar we doorheen fietsen. Glooiend geel en groen land. Af en toe een dorpje, af en toe een familie in de schaduw van de bomen in hun tuin. Wij hebben het te moeilijk met het tegen de wind in fietsen om er echt van te genieten. Het is een strijd en dat is erg jammer.

Tuurlijk waren er ondanks dat ook wel opmerkelijke momenten. Zo reden we vlak voor Maxy-sur-Meuse over drie bruggen vlak na elkaar. De middelste was de brug over onze eigen Maas. Op zich al een belevenis zo ver van huis, maar wat interessanter is, is dat op dat punt twee andere rivieren in de Maas komen, de rivier Ruisseau-des-Roises en de rivier La Vair.
Later op de tocht bezochten we Vaucouleur, een plaats waar Jeanne d’Arc een tijd verbleef vlak voordat ze gevangen werd genomen. Het kerkje was gesloten en het museumpje niet erg interessant. Hadden we deze tocht voorbereid, dan hadden we bij Maxy-sur-Meuse een omweg gemaakt naar Domrémy-la-Poucelle om het geboortehuis te bezoeken. Door de Franse staking hebben we geen voorbereidingstijd gehad en geen tijd gehad om de route te bestuderen. Ook hebben we het boekje van Benjaminse niet gekocht, waar ongetwijfeld deze informatie had ingestaan.

Om vijf over vijf hadden we 80 kilometer gefietst. Beide voldoen aan de criteria van uitersten om de eerste de beste overnachtingsmogelijkheid te nemen. Een camping zou nog ruim 15 kilometer fietsen zijn. Dat vinden wij te ver. We boeken geheel zonder tussenkomst van een persoon, via een computer aan de poort van het terrein, een kamer in een weghotel.

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s