Cluny

Op 1 mei is alles dicht en dat hebben we gemerkt. Er zijn ook weinig mensen op pad en dat terwijl het een vrije dag is voor velen. Op de hoek van straten in de paar stadjes die we door reden werden lelietjes-van-dalen verkocht. Een lucratieve handel. Bert kocht een takje voor twee euro. Het is een gewoonte in Frankrijk om op 1 mei lelietjes-van-dalen te geven als teken dat de winter voorbij is en als wens van voorspoed en geluk. We verbazen ons er over dat alles dicht is, dat er geen brasserie open is. Dit soort vrije dagen zijn in Nederland de dagen dat iedereen erop uittrekt, maar hiet lijkt het erop alsof iedereen zich verstopt in huis.

We hebben nog een paar keer aardig moeten klimmen. Het is niet hoog, maar dat zegt niet zoveel. Ik heb zelfs een keer moeten afstappen, omdat het me te stijl werd. Mijn knie begint ook wat op te spelen wat niet er meewerkt. Bert kan op zo’n stijl stuk even laten zien wat je kunt met een electrische fiets. We kwamen in een klein dorpje, waar een oude man zijn bewondering uitsprak, maar toen ik hem vertelde dat het met electrische ondersteuning was, leek het hem een goed idee dat ik ook een electrische fiets nam. Ik ben maar niet begonnen uit te leggen wat ik vind van electrische fietsen.

Cluny is een mooi middeleeuws stadje en heeft een stadscamping. Het weer is goed en de vooruitzichten lijken ook goed. We wachten af. Zolang het maar droog is.

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s