Le Brugeron

Hadden we eindelijk de wind in de rug, was er geen zon te bekennen en begon het te regenen. De hele dag heeft het min of meer geregend. Rond half vier, in Ambert, regende het niet zo erg meer en vonden we dat we nog wel door konden fietsen. Het is altijd heel moeilijk om te zeggen ‘genoeg is genoeg’, want het kan toch ook weer goed weer worden.
Toen we verderop langs een Auberge reden was het ook redelijk droog. Maar in plaats dat het beter werd, werd het steeds slechter weer, juist toen we weer in de klim gingen.
Het viel mij zwaar en Bert moest zelfs de ondersteuning van zijn electrische fiets een standje hoger zetten. Fietsen om te fietsen, zo voelde het. Jammer eigenlijk, want het is hier prachtig.
Bij de Gite die we passseerden was er niemand thuis, dus moesten we wel verder fietsen. Eindelijk na 90 kilometer kwamen we bij Le Brugeron, een oud vestingstadje op een bergtop, zoals we al eerder hebben gezien; een kerk, een kloostergebouw en daar omheen in het rond, huizen.
Bij stom toeval dacht Bert laat ik eens helemaal naar boven fietsen en bovenop, naast de kerk is het kloostergebouw omgebouwd tot resort, waar ze ons vol medelijden met open armen ontvingen. We krijgen kaasfondue vanavond. Ik hou mijn hart vast over de rekening morgen.

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s