Bath

5 juli
Het warme weer komt niet onverwacht, want we lazen het in de krant.
Wat we ook in de krant lazen was dat 2 End to End fietsers, fietsend voor het kankerfonds, woensdag bij Newquay, geschept zijn door een vrachtwagen en om het leven zijn gekomen, Wij willen hier graag even bij stilstaan.
Ik vertelde gisteren dat het geen aanrader is om grote omwegen te moeten nemen om zo autoluw mogelijk te kunnen rijden, maar soms kan het gewoon niet anders. Veel wegen zijn te druk, de auto’s rijden te hard en er is te weinig ruimte voor fietsers. Gelukkig zijn er organisaties zoals Sustrans in Groot-Brittannie en de Fietsbond in Nederland, die bezig zijn om op te komen voor het fietsverkeer. In Groot-Brittannie zien we dat er wel gewerkt wordt aan fietsstroken en er liggen zelfs meer fietspaden dan 10 jaar geleden, maar ondanks deze vernieuwingen merken we ook dat de automobilist er nog steeds niet mee kan omgaan dat hij de weg moet delen met de fietsers. Het is erg dat er nog steeds slachtoffers vallen in het verkeer.

Aangekomen bij de camping bij Bath bleek dat er geen ruimte meer was voor ons tentje (!) Ze verwezen ons naar een camping minstens 5 kilometer verder. Daar was alleen geen busverbinding naar de stad dus voor ons was dit geen optie.
We hebben besloten ons geluk in de stad te zoeken en vonden plaats in de YMCA voor 2 nachten.

58,5 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s